21.03.19

5 Навичок, Які Значно Підвищують Ефективність Роботи За Комп’ютером 






Зміст 

1 Ефективна організація робочого простору
2 Знання гарячих клавіш
3 Сліпий набір
4 Ефективна робота з електронною поштою
5 Навички пошуку інформації в інтернеті
5.1 Набирайте запити грамотно
5.2 Використовуйте слова синоніми
5.3 Уточнюйте запит і використовуйте ключові слова
5.4 Використовуйте мову запитів
5.5 Пов’язано



Здавалося б, XXI століття і все вміють користуватися комп’ютером. Але не всі вміють робити це ефективно. Більшість користувачів залишилися на рівні знань, які отримали в ВНЗ чи в ході користування.


В результаті робота за комп’ютером у більшій частині офісного персоналу – повільний і трудомісткий процес.


Але ж прискорити цей процес можна за допомогою всього 5 навичок, які не так складно освоїти. Навчіться їм і час на виконання завдань, пов’язаних з комп’ютером, різко скоротиться.




Ефективна організація робочого простору



Робочий стіл на комп’ютері – аналогія вашого столу в офісі. І поки він в ефективно організувати робочий столбеспорядке про ефективну роботу не може бути й мови. Стіл на комп’ютері – аналогія вашого столу в офісі. І поки він в ефективно організувати робочий столбеспорядке про ефективну роботу не може бути й мови.

Дотримуйтеся 6 простих правил:

  • На робочому столі повинні бути тільки робочі ярлики. Як виняток можна залишити один-два файли, але тільки якщо користуєтеся ними регулярно. 
  • Зведіть кількість папок до мінімуму. Для цього структуруйте їх. 
  • Заведіть папку “Архів” та розміщуйте в неї всі документи, які вам більше не потрібні. 
  • Розділіть документи на особисті і робочі. 
  • Помістіть в Start Menu додатки, які використовуєте щодня. 
  • Знання гарячих клавіш 

Знання гарячих клавіш дозволить робити все швидше. Ви будете рідше перекладати руку на мишу і шукати різні функції по меню програми. Крім популярного “копіпаста” ви навчитеся створювати файли і папки й управляти ними, перемикатися з завдання на завдання, працювати в додатках.

Сліпий набір


Вивчивши сліпий набір, ви не тільки будете швидше друкувати, а й забудете про ситуацію, коли через не перемикання розкладки, доводилося набирати весь текст заново.


Вивчити сліпий набір нескладно, а в мережі пропонується неймовірна кількість сервісів та програм для навчання. 

Ефективна робота з електронною поштою


Електронна пошта – відмінний засіб комунікації. Але якщо ви не вмієте користуватися нею ефективно, вона перетвориться в “пожирателя часу”. Ось кілька порад, які допоможуть вам оптимізувати роботу з електронною поштою.
Встановіть час перевірки пошти і строго дотримуйтеся встановленого графіка.
Лист – дія. Якщо ви відкрили лист то або відразу дайте відповідь на нього, або перешліть тому, хто краще впорається з цим питанням.
Налаштуйте фільтри і ярлики. Один раз побудувавши систему автоматичної фільтрації, ви заощадите дні і місяці свого часу.
Користуйтеся пошуком. Знайти будь-який лист не складе ніяких труднощів.
Використовуйте позначки. З їх допомогою легко виділити необхідні повідомлення, що вимагають вашої уваги й помістіть їх в окрему папку. 


Навички пошуку інформації в інтернеті


Як би неймовірно це не звучало, але не всі вміють шукати інформацію в інтернеті. Дотримуйтеся простих правил і ви гарантовано будете знаходити те, що шукаєте:
Набирайте запити грамотно

Пошуковики не завжди можуть вгадати потрібні форми слів. 

Використовуйте слова синоніми

Це збільшить шанси знаходження точних збігів.
Уточнюйте запит і використовуйте ключові слова



Наприклад, якщо Ви шукали “як дізнатися, де купити ноутбук в Івано-Франківську” і не знайшли те, що вам потрібно, то спробуйте пошукати так: “купити ноутбук Івано-Франківськ”.
Використовуйте мову запитів



Виключайте і включайте слова за допомогою “+” та “-“. Наприклад, ви хочете знайти інформацію про слонів, але не хочете, щоб пошуковик видав інформацію про індійських слонів. Тоді введіть запит так: + слон – індійский.


Альтернативи запиту – “|”. Наприклад, при введенні запиту “як написати | купити статтю” пошуковик видасть інформацію і як написати, і як купити.


Поставте перед словом знак “!” і ви виключите з пошуку форми слів (у відмінках, числах, родах). А якщо Ви хочете знайти точну фразу, візьміть її в лапки. А якщо скомбінуєте ці знаки, то отримаєте точну відповідність фрази, наприклад, “! Як помити слона”.


Освойте ці 5 навичок і ви перейдете на новий рівень користувача і значно прискорите свою роботу за комп’ютером.


А якими “фішками” користуєтеся ви для підвищення ефективності роботи? Поділіться з нами в коментарях.

Немає коментарів: